Luchtgommen krijgt steeds meer ingang in Nederland.
Luchtgommen krijgt steeds meer ingang in Nederland. Foto: Aangeleverd

Luchtgommen wint aan populariteit

BEVERWIJK - Aangezien er in Nederland een steeds verder aangescherpte wet- en regelgeving is voor het schoonmaken via traditioneel stralen raakt het (lucht)gommen steeds meer in opmars. Luchtgommen is een vorm van fijnstralen, waarbij onder andere vernis, verf of waslagen zonder beschadiging wordt verwijderd van diverse ondergronden zoals hout, gevels, beton, natuursteen en baksteen waarbij men met zachte, afgeronde keramische korrels onder zachte druk op het oppervlak straalt.

Waar andere stralingsmethodes een agressieve inslag op het te bewerken oppervlak veroorzaken, is dat bij luchtgommen niet het geval. Luchtgommen is een niet-destructieve manier van stralen met een schurend, gommend effect zonder harde inslag. Zo blijft de ondergrond onbeschadigd terwijl oude afwerkingslagen toch verwijderd worden.

Gommen.nl is een jong dynamisch bedrijf bestaande uit Marcel Veraart (44) en Joost van den Bosch (39). Wij werken vanuit twee locaties namelijk Beverwijk en Den Ilp. Marcel werkt vanuit Beverwijk en Joost vanuit Den Ilp hierdoor kunnen ze een groot deel van Noord-Holland bedienen. ''Wij hebben elkaar ruim 12 jaar geleden leren kennen bij een woningcorporatie in Amsterdam waar we werkzaam waren als opzichter/projectleider en zijn begin vorig jaar voor het eerst met luchtgommen in aanraking gekomen. We raakten gefascineerd door deze techniek en met name de veelzijdigheid waarvoor het toepasbaar is'', aldus Marcel en Joost.

Luchtgommen is in België, Duitsland, Frankrijk niet meer weg te denken. ''Wij van Gommen.nl zijn inmiddels druk bezig om het hier in Noord-Holland ook op de kaart te zetten. Bent u geïnteresseerd geraakt in het luchtgommen of bent u benieuwd? Neem contact met op.'' Info of voor maken van een gratis proefstuk, www.gommen.nl.