Afbeelding
(foto website VVD Heemskerk)

Interessante raadsvergadering

Afgelopen donderdag was het een mooie en interessante raadsvergadering. Als eerste werd medegedeeld dat de raad positief heeft gestemd om de herbenoeming van onze burgemeester mogelijk te maken. Wij willen mevrouw Mieke Baltus dan ook van harte feliciteren. Ook was het de eerste raadsvergadering van onze nieuwe griffier, mevrouw Sabine Kroon, wij heten haar van harte welkom en zien uit naar een fijne samenwerking.

Het voorstel bevorderen LHBT rechten zorgde voor een mooi debat, waarbij iedereen met respect zijn/haar eigen mening ten gehoren kon brengen. Mooi om te zien dat dit zo goed kan in Heemskerk en zeker bij een onderwerp als dit. Niemand was tegen dit voorstel, maar er was wel verschil van mening over de invulling hiervan. Vooral de rotonde in het centrum van Heemskerk bleek een struikelblok. Ook wij als VVD Heemskerk zagen liever een andere prominente plek in Heemskerk in plaats van de rotonde in het centrum. Dit omdat wij vinden dat het centrum voor alle Heemskerkers is en dat het centrum dit ook uit moet stralen. Uit het debat kwam ook naar voren dat er meerder groepen zijn die steun kunnen gebruiken en dat we daar ook graag iets voor zouden willen doen om ook deze groepen zichtbaar te maken. Goed om te zien dat het debat hierover in de volgende raadsvergadering verder gaat.

In de afgelopen commissievergadering hebben wij als VVD Heemskerk het onderwerp burgerparticipatie ingebracht. Dit vinden wij erg belangrijk, want Heemskerk is van ons allemaal! Wij zijn blij om te horen dat de portefeuillehouder serieus naar dit onderwerp kijkt. Momenteel wordt er gewerkt met de methode Burgerkracht wat binnenkort geƫvalueerd wordt. Wij hebben het programma Right 2 Challange aangekaart, hiermee kunnen inwoners de gemeente challangen /uitdagen om een taak beter te doen of zelfs een taak van de gemeente overnemen.

Brandy de Groot , raadscommissielid, VVD Heemskerk