Paalzitten in de Dorpskerk trekt  veel bekijks.
Paalzitten in de Dorpskerk trekt veel bekijks. Foto: Aangeleverd

24 uur paalzitten voor het goede doel

HEEMSKERK - Een aantal jongeren van de Protestantse Gemeente Heemskerk/Beverwijk gaat 24 uur paalzitten om geld in te zamelen voor het Leefkringhuis. Dat gebeurt van zaterdag 30 maart 8.30 uur tot zondag 31 maart 9.30 uur.

Het paalzitten vindt plaats in de Dorpskerk aan het kerkplein in Heemskerk en iedereen is welkom om de jongeren aan te moedigen. Tijdens de paalzitactie zijn er doorlopend activiteiten in de kerk om de paalzitters wakker te houden en nog meer geld in te zamelen.

Julian (15), één van de paalzitters vertelt: "We beginnen 's'morgens met een creatieve ochtend, er kan geluncht worden en 's middags zijn er spelletjes voor jong en oud. We eindigen de zaterdag met een bioscoopavond, waar de bezoekers mogen kiezen welke film getoond wordt". Jorian (16) voegt toe: "En 's nachts kiezen we nog een film en gaan we gamen. 's Morgens kunt u komen ontbijten en waarschijnlijk komt er een vertegenwoordiger van het Leefkringhuis langs, die komt vertellen waar de opbrengst zoal voor gebruikt gaat worden."

Leefkringhuis

Het Leefkringhuis is zo'n 30 jaar geleden opgericht in Amsterdam-Noord en biedt opvang aan kinderen van 0 tot 18 jaar, die om allerlei redenen tijdelijk niet thuis kunnen wonen. De jongeren van de Protestantse Gemeente Heemskerk/Beverwijk zetten zich dit hele schooljaar in voor dit doel en hebben o.a. al een succesvolle pannenkoekenlunch en gesponsorde schaatsactie georganiseerd. In 2014 is er een soortgelijke paalzitactie geweest, waarbij het sponsorgeld naar Moldavië ging. Reimer (15) vertelt: Vorige keer was ik nog te jong om 24 uur te blijven paalzitten, maar toen vond ik het een geweldig idee, dus toen we met elkaar overlegden over de soort acties, die we kunnen voeren, kwam ik gelijk met deze paalzitactie. Het zal vooral 's morgens vroeg wel zwaar worden, maar dat heb ik er zeker voor over". De jongeren hebben in de kerk en in hun omgeving mensen gevraagd om hen te sponsoren voor elke behaald paalzituur.

Wilt u kijken hoe het er aan toe gaat en hen helpen om de actie tot een succes te maken, loop dan vooral even binnen op zaterdag 30 maart.