Vissen is bij de jeugd van het Snoekje populair.
Vissen is bij de jeugd van het Snoekje populair. Foto: Aangeleverd

Jeugdvissen bij Het Snoekje

HEEMSKERK - Hengelsportvereniging Het Snoekje organiseert ook dit jaar weer een cursus Vissen Voor Kids voor de jeugd in de leeftijdscategorie 7 t/m 13 jaar. Deze cursus bestaat uit 3 theorielessen die worden gegeven in het gebouw "Inside 54" dat is gelegen aan het Schutterskwartier in de Broekpolder.

Kinderen wordt geleerd hoe je met de gevangen vis omgaat

In de cursus wordt de kinderen geleerd vissen te vangen en hoe je met de gevangen vis moet omgaan. Daarnaast wordt je o.a. geleerd om voertjes en tuigjes te maken, hoe je het haakje uit de vissenbek kan verwijderen en hoe je een haakje aan je lijn kan bevestigen. Ook wordt je door de vismeester verteld over het onderwaterleven en hoe de vissen daar leven.

De cursus is op de dinsdagavond van 18.30 uur tot 19.15 uur met aansluitend 30 tot 45 min vissen op de Vlaskamp dat ook gelegen is in de Broekpolder. Cursusdagen zijn: 16 - 23 – 30 april waarna alle kids een Diploma en een gratis Jeugdvergunning 2019 krijgen. Op dinsdag 14 mei is er als afsluiting een viswedstrijd met leuke prijsjes. Bij voldoende animo houden we voor de pappa's en de mama's (kids met ouder) een koppelviswedstrijd op dinsdag 28 mei. Ook weer mooie prijzen te winnen. Opgeven bij de vismeester Theo Willemse via zijn emailadres: voorzitter@hetsnoekje.nl of via telefoonnr: 06-53987346