Zelfportret van Rembrandt.
Zelfportret van Rembrandt. (Foto: Jonathan Bailey)

Rembrandt in de tent! in de zomer in Heemskerk

HEEMSKERK - Voor het project Rembrandt in de tent zoekt de stichting Heel Heemskerk Tekent liefhebbers van de schilderkunst van Rembrandt. In dit herdenkingsjaar doet Heemskerk ook mee. Stichting het Zomerpodium stelt een grote tent beschikbaar om werken à la Rembrandt op te hangen en te exposeren. De datum van expositie is op zondag 21 juli. Er komen traditiegetrouw altijd veel bezoekers om te genieten van theater en muziekoptredens.

Wereldberoemde schilder centraal

Iedereen die van de schilderkunst van Rembrandt houdt en om het ook te gaan doen, is natuurlijk welkom. Workshops schilderen en tekenen en andere technieken om een werk à la Rembrandt te maken. Een mooi zelfportret als Flora, of misschien als Titus , of toch als Rembrandt zelf. De Hollandse meester van het licht en donkercontrast kun je het meest doorgronden als je er zelf mee bezig bent.

Uit Heemskerk doen de volgende ateliers mee: Atelier de Blauwe Deur geeft drie workshops voor volwassenen1 april: portret zelfportret voorafgegaan door een lezing presentatie van Rembrandt. Op 8 april: model a la Rembrandt; op 13 april: landschap-schilderen met lezing Gouden Eeuw. Kijk op www.deblauwedeur.nl. Ook doet mee Atelier Kunst is Kijken. Die geeft in de maand april workshops voor kinderen ( start vanaf 2 april). Zie www.kunstiskijken.nl.

Ateliers in Heemskerk en Beverwijk zijn van de partij


Het Beverwijkse Lucasgilde is al bezig met werken over Rembrandt en doet ook mee. Zie voorts www.lucasgildebeverwijk.nl.

Zomerpodium

Tijdens het Zomerpodium op 21 juli worden alle werken van Rembrandt van de genoemde ateliers geëxposeerd aan een groot publiek.

Voor meer informatie en aanmelding: www.heelheemskerktekent.nl