Afbeelding
(Foto: )

Lokale Democratie?

Het was een enerverende avond afgelopen Raadsvergadering. De raad moest besluiten of er geen bedenkingen zijn tegen 8 te bouwen woningen aan de Botteracker. Liberaal Heemskerk had bedenkingen en was tegen het voorstel omdat er niets met de inspraak van de omwonenden is gedaan. Participatie ? Lachertje. Het leek alsof de meerderheid van de raad het met ons eens was….Totdat Heemskerk Lokaal werd teruggefloten door een coalitiepartner .om het plan van de wethouder niet te bombarderen.

Schandelijk, een aanfluiting voor de (lokale) democratie en het vertrouwen hierin! De fractie van Liberaal Heemskerk heeft met elkaar afgesproken dat wij vrijheid in ons stemgedrag een basis vindt , zowel in de oppositie als coalitie!!! Even terug naar donderdag: Liberaal Heemskerk wil zich blijven richten op een aantal speerpunten, die ook aan de orde kwamen:

De problematiek werk en inkomen, waaraan armoede en woonbeleid ook gekoppeld is. Met als voorbeeld de door ons (mede) ingediende motie om een onderzoek naar een minimapas te doen.

Het bepalen van de omgevingsvisie, waar aan de ontwikkeling van het sportcomplex Tolhek nu gekoppeld is. Het beleid (sport) accommodaties komt dit najaar (hoera).

Het bepalen van de bouwplannen Deborah Bakelaan, waarmee Liberaal Heemskerk heel blij is omdat voldoende en passend (ruimte, prijs) wonen prioriteit nummer 1 heeft!!!

Liberaal Heemskerk

Ineke Jansen Karsten