Humanitas ontzorgt!

IJMOND - Humanitas IJmond helpt mensen zelfstandig en zelfredzaam te blijven door de inzet (o.a bezoekgroepen) van vrijwilligers. Denk hierbij aan ouderen, maar ook mensen met een psychische kwetsbaarheid of immigranten die nog wat extra begeleiding nodig hebben.

Nieuw in 2019 is de telefooncirkel waarbij onder begeleiding van een vrijwilliger een groep deelnemers elkaar dagelijks bellen en contact onderhouden. Ook begeleiden wij kinderen met gescheiden ouders en bij de kindervakantieweken. Heb je behoefte aan iemand met wie je kunt praten en die jou thuis opzoekt? Ben je bijvoorbeeld door omstandigheden aan huis gebonden? Is er steun of een duwtje in de rug nodig bij het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis? Of om weer actief deel te nemen in de maatschappij?

''Onze vrijwilligers krijgen een volledige opleiding, onkostenvergoeding en kunnen deelnemen aan allerlei leuke activiteiten. Ons werkgebied is Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest en Velsen'', aldus Humanitas. Vragen? U kunt contact opnemen met Astrid van der Sluis, tel 0635113435 of via www.humanitas.nl/afdeling/Ijmond