KOP VAN WaZ is een begrip

WIJK AAN ZEE - De Kunst Ontmoetings Plek van Wijk aan Zee (KOP van WaZ) is een begrip in Wijk aan Zee en in de regio bij zowel kunstenaars als het publiek. Al 13 jaar wordt de KOP (zoals het meestal wordt genoemd) in stand gehouden door een groep vrijwilligers en die groep vrijwilligers is al die tijd aangedreven en gemotiveerd door de oprichter van de KOP, Ella de Jong.

Maar er gaan dingen veranderen in de KOP. Deze verandering zullen vooral onder de motorkap plaatsvinden en het publiek zal er in eerste instantie niet direct iets van ervaren, hoewel dat op termijn ook kan veranderen. Ella stopt met haar connectie met de KOP van WaZ, na 13 jaar heeft zij andere prioriteiten gesteld.

Kunstenaars

Dat de KOP belangrijk is voor kunstenaars blijkt uit het feit dat een groep van ruim 20 kunstenaars zich heeft aangesloten bij een nieuw collectief welk als doel heeft het voortbestaan van de KOP te garanderen. Deze kunstenaars leveren een financiƫle bijdrage maar ook een inhoudelijke. Nog steeds zal er in de KOP elke twee maanden een (gratis toegankelijke) expositie worden geopend.

Collectief

Vanaf 1 april 2019 is er een expositie van enkele kunstenaars van het Collectief. Eens per jaar is er een overzichtstentoonstelling van alle kunstenaars van het collectief. De kunstenaars kunnen de KOP ook gebruiken als werkruimte en voor het geven van workshops.

Er is ruimte voor meer kunstenaars die zich bij dit collectief willen aansluiten. Voor meer informatie of om je aan te melden stuur een email naar info@kopvanwaz.nl.