Alzheimer Trefpunt Beverwijk

BEVERWIJK - Op dinsdag 7 mei is er weer een Alzheimer Trefpunt in Beverwijk.Het onderwerp is: "Mantelzorg bij dementie, hoe ga je hiermee om?" Het is een schok wanneer bij je partner of één van je ouders de diagnose dementie wordt gesteld. Steeds meer mensen worden, soms tegen wil en dank, betrokken bij de zorg voor hun naaste. En dat combineren met de eigen huishouding, gezin en baan is niet altijd even gemakkelijk. Als mantelzorger wil je niet altijd hulp vragen en soms krijg je hulp die je helemaal niet wilt hebben. Hulp vragen en goedbedoelde hulp weigeren, dat kan soms een dilemma zijn.

Hoe kun je dan toch voorkomen dat het je boven het hoofd groeit? En waar en hoe kun je als mantelzorger ondersteuning aanvragen? Gespreksleider Audrey Raalte zal hierover uitgebreid in gesprek gaan met een ervaren gastspreker. Er zal vervolgens voldoende gelegenheid zijn om vragen te stellen. Wilt u op een ontspannen manier meer te weten komen over dementie? Kom dan naar het Alzheimer Trefpunt in ViVa! Elsanta, Pres. Kennedyplein 225, 1945 SG Beverwijk. De ontvangst is vanaf 19,00 uur, het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. Iedereen is welkom: mensen met geheugenproblemen, partners, kinderen, vrienden, buren en andere geïnteresseerden. Het belooft een bijzondere avond te worden. De toegang is laagdrempelig en gratis.

Aanmelding vooraf is niet nodig.De bezoekers krijgen informatie van hulpverleners en van mensen die uit eigen ervaring spreken. Bij elk Trefpunt worden deze gastsprekers geïnterviewd door de vaste gespreksleider. Na dit gesprek is er gelegenheid om vragen, ook over andere zaken, te stellen.