Gezond eten hoeft niet duur te zijn.
Gezond eten hoeft niet duur te zijn. Foto: Aangeleverd

Gezonde voeding hoeft niet duur te zijn

HEEMSKERK - Er is binnenkort een gratis cursus over gezond, lekker en betaalbaar eten met een gezonde lunch. Vanaf 20 mei is deze cursus in Heemskerk te volgen en duurt van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Gezond en lekker eten is belangrijk, dat weten we allemaal. Maar soms is dat best lastig. Want hoe houdt u het betaalbaar, zeker als u moet rondkomen met een kleine beurs? De cursus 'Gezonde voeding hoeft niet duur te zijn' helpt u daarbij! Deze cursus is speciaal bedoeld voor mensen, die moeten rondkomen met weinig geld, maar ook voor mensen, die graag meer willen weten over gezonde en goedkope voeding

Inhoud van de cursus

Er worden veel praktische tips gegeven over het besparen op boodschappen, betaalbare keuzes en een gezond dagmenu. Ook wordt er informatie gegeven over etiketten lezen en worden producten vergeleken. De cursus wordt gegeven door Constance Delmte, diƫtist bij ViVa! Zorggroep in samenwerking met Gezondheidscentrum Broekpolder en Socius. De cursus vindt plaats in het kader van de Gezondheidsraad. In de Gezondheidsraad worden allerlei onderwerpen behandeld om een gezonder en gelukkiger leven te stimuleren. Deelname aan deze cursus is gratis.

Datum en locatie

De cursusdatum is 20 mei, aanvang 10.00 uur (stopt 15.00 uur). Om 12.30 uur is er een betaalbare gezonde lunch in Buurthuis de Schuilhoek, van Bronckhorststraat 1, 1962 TV Heemskerk Meedoen aan de cursus of meer informatie via Hansje Veen van Socius: hveen@socius-md.nl o.v.v. 'cursus Gezonde voeding hoeft niet duur te zijn'. Meer info: 088 - 8876900.