Depressie Vereniging

BEVERWIJK - De Depressie Vereniging start voor regio IJmond een nieuwe supportgroep in Gezondheidscentrum Broekpolder. Mensen met een depressie hebben baat bij regelmatig contact met anderen, die vergelijkbare klachten hebben. De Depressie Vereniging speelt hierop in, door een netwerk van supportgroepen in heel Nederland op te zetten.

Een supportgroep is een vorm van zelfhulp en bestaat uit mensen die een depressie hebben, of hebben gehad. Zij komen ongeveer één à twee keer per maand bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en om te bespreken hoe zij met hun depressie omgaan.

Elke twee weken

De eerste supportgroep voor regio IJmond startte vanaf 7 mei en komt elke twee weken bij elkaar in Gezondheidscentrum Broekpolder. De groep wordt begeleid door twee enthousiaste, getrainde vrijwilligers, die ook ervaringsdeskundig zijn. Wil je deelnemen aan de groep, dan kun je lid van de Depressie Vereniging worden. Kosten 25 euro per jaar.

Aanmelden: stuur een mail met naam, adres en telefoonnummer naar y.vanoorsouw@depressievereniging.nl. Info: www.depressievereniging.nl.