Afbeelding
(Foto: Rosa Fabrizio)

Onvergetelijke Italiaanse taal- en cultuurreis in Matera

REGIO - Zaterdagavond is een groep cursisten van taalschool La dolce lingua teruggekomen van een reis naar Matera. Deze stad is dit jaar culturele hoofdstad van Europa.

Het was een week van intense onderdompeling in de Italiaanse taal- en cultuur. De meeste cursisten logeerden in twee B&B's in de Sassi, de bijzondere benedenstad van Matera. Iedere ochtend ging de groep naar school voor Italiaanse les. Dit keer stond niet hun vertrouwde docent Anne Telkers voor de klas, maar Elisabetta, Daniela, Gabriella en Elvira en was het enkel Italiaans wat de klok sloeg.

Blij verrast

De meesten waren blij verrast dat ze bijna alles konden verstaan wat hun Italiaanse docent vertelde en dat gaf een enorme kick. Ook buiten het leslokaal ging het oefenen met Italiaans spreken en luisteren door. Als een cursist al werd aangesproken in het Engels, maakte hij daar direct korte metten mee door vriendelijk te zeggen: Scusi, in italiano per favore!

's Middags was er een cultureel programma met gespecialiseerde gidsen. In Matera bezochten de cursisten de grotkerk la Madonna dell'Idris om daarna buiten de stad de prachtige fresco's in de Cripta del Peccato Originale te bewonderen, geschilderd rond 800 na Christus. De laatste middag ging een groep studenten op pad met een filmregisseur.

Kris Kras

Kris kras lopend door de Sassi werd gestopt bij locaties waar films waren opgenomen, om daar op tablets naar de desbetreffende filmscènes te kijken. In de tussentijd deden andere cursisten een kookcursus, thuis bij Anna Grazia. Daar werd 's avonds met een gezellige maaltijd de cursusweek afgesloten. Volgend jaar kunnen de cursisten mee op reis naar Sicilië.