Opera-en operettekoor Westerhout.
Opera-en operettekoor Westerhout. (Foto: Aangeleverd)

Opera- en operetteconcert in Dorpskerk

WIJK AAN ZEE - Maak kennis met het 'Opera-en operettekoor Westerhout' tijdens het eerste Dorpskerkconcert van het nieuwe zomerseizoen op zondag 2 juni. Het 'Opera- en operettekoor Westerhout' (voorheen 'Animo') staat onder leiding van de Wijk aan Zeese dirigent Piet de Reuver.

Rondje Wijk aan Zee

In 1968 werd Piet de Reuver dirigent van het Beverwijks Symphonic Orkest en gaf destijds de aanzet voor de vorming van het Opera-en operettekoor Animo. Dit koor heeft na een prachtig 50-jarig jubileumconcert in mei 2018 een doorstart gemaakt onder de vlag van Paviljoen Westerhout.

Het repertoire omvat mooie operette- en operakoren. Piet de Reuver heeft als dirigent een grote staat van dienst opgebouwd. Hij gaf onder andere ook leiding aan het Beverwijks mannenkoor 'Zanglust'.

Cultuur en natuur

De aanvang van het concert is om 12.30 uur. Jong en oud van harte welkom. Een vrijwillige bijdrage is welkom. Na afloop van het concert start om 14.00 uur de rondwandeling met gids van Rondje Wijk aan Zee. 'Rondje Wijk aan Zee' is een wandeling van 5½ kilometer door hoge duinen met prachtige vergezichten, duinvalleien en bos.

De route voert langs historisch markante plekken zoals een fundering van een vuurbaak, een lunet uit 1800 en een aantal bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Maak op een sportieve manier kennis met cultuur en natuur in een afwisselend Zeedorpenlandschap met zijn specifieke vegetatie.

Aanvang

De bunkers zijn die dag geopend van 13.00 – 16.00 uur. Deelname aan de wandeling is gratis.