'Het leven rondom de Vrijheit'

HEEMSKERK - IVN afdeling Midden Kennemerland organiseert op zondag 9 juni een strandexcursie 'Het leven rondom de Vrijheit'. De excursie start om 11.00 uur vanaf het Heemskerkse strand bij het strandpaviljoen de Vrijheit.

Niet geschikt voor kinderen

Hoe zijn de buitenduinen ontstaan? Zijn ze kalkrijk of kalkarm? En waarom groeien hier geen "kwarrige" eiken, maar helmgras? Wie zijn hier de pioniers? Daarnaast loopt men juttend over het strand zoekend naar kokkels en scheermessen. Waar leven deze schelpdieren van en hoe planten ze zich voort? De gids vertelt u er graag over.

Voor deze excursie verzamelt men bij het strandpaviljoen 'de Vrijheit' om 11.00 uur op het Heemskerkse strand. Alleen met de fiets te bereiken. U kunt hier komen via de ingang van de duinen bij Geversduin of via de ingang tegenover de Patatoloog (aan de Rijksstraatweg in Heemskerk) en dan de bordjes 'strand Heemskerk' volgen. Het is een wandeling van zo'n 1,5 uur en niet geschikt voor kleine kinderen, wandelwagens of rolstoelen.

Contant betalen

Kosten zijn 4 euro per persoon, kinderen 2 euro. Graag contant te betalen bij de gids. Aanmelden kan via ivn.nl/mkl De kosten zijn exclusief een toegangskaart tot de duinen,deze is te koop bij de automaat aan de ingang van het duingebied. Een dagkaart kost 1,80 en is alleen met chip of pin te betalen. Kinderen t/m 17 jaar gratis.