Kim Kõtter en Koen Breedveld maken Sonakshie Gobardhan en Kyan Thuijsman blij.
Kim Kõtter en Koen Breedveld maken Sonakshie Gobardhan en Kyan Thuijsman blij. (Foto: Kevin Baarda)

06-Polsbandjescampagne gelanceerd

REGIO - Tijdens de Landelijke Veiligheidsdag van KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) is de nationale 06-polsbandjescampagne gelanceerd. Televisiepresentatrice Kim Kötter, ambassadrice van Nick Jr., en directeur Koen Breedveld van Reddingsbrigade Nederland deden afgelopen zaterdag de eerste twee PAW Patrol 06-polsbandjes van 2019 om bij Sonakshie Gobardhan (5) en Kyan Thuijsman (4). Op 25 mei was de Internationale Dag van het Vermiste Kind.

Samenwerking op drukbezochte Landelijke Veiligheidsdag

Aan het begin van de middag kwamen de hoofdrolspelers op evenemententerrein Esplanade aan in een politiewagen en een voertuig van Reddingsbrigade Nederland. Zij werden verwelkomd door Chase, het politiehondje uit de populaire Nick Jr.-televisieserie PAW Patrol.

Breedveld en Kötter spraken kort over het belang van veiligheid voor kinderen, zeker in de nabijheid van water. Ouders en begeleiders kunnen op het 06-polsbandje hun telefoonnummer en de naam van het kind schrijven.

Daardoor worden zij zich direct meer bewust van het risico op vermissing. Het 06-polsbandje draagt daarmee bij aan een veiliger gevoel tijdens een dagje uit.