HoorCare audiciens heeft een revolutionair hoortoestel.
HoorCare audiciens heeft een revolutionair hoortoestel. (Foto: Aangeleverd)

Goed horen én gezond blijven nu in één apparaat

HEEMSKERK/SANTPOORT - Familiebedrijf HoorCare audiciens heeft een primeur; een nieuw revolutionair hoortoestel dat fitheid registreert en de dokter belt als je valt. De Amerikaanse hoortoestelfabrikant Starkey – één van de grootste spelers in de audiologische industrie – introduceert het eerste hoortoestel ooit dat de mentale, fysieke en cognitieve activiteit van de gebruiker kan volgen. Het hoortoestel beschikt hiervoor over unieke 3D biosensoren en kunstmatige intelligentie en heeft functies als valdetectie, een Live Vertaal functie en meer. Starkey noemt het "Healthable Hearing Technology".

Derde generatie audicien Arthur van Els: ,,Starkey wil in de audiologie markt hetzelfde bereiken met hoortoestellen wat Apple's iPhone voor de mobiele telefonie industrie heeft gedaan. Voordat de iPhone er was, kon men met een telefoon slechts bellen of eenvoudige berichten versturen. Zo'n telefoon werd daarom maar door zo'n 25% van de mensen gebruikt. Nadat Apple 12 jaar geleden de eerste smartphone introduceerde als compleet nieuw multifunctioneel product, is het aantal mensen dat een mobiele telefoon bezit revolutionair gestegen: maar liefst 93% van Nederlanders heeft een smartphone."

Wat de Amerikaanse fabrikant wil realiseren is zo'n zelfde revolutie op het gebied van hoortoestellen. Daarom noemt Starkey Livio AI een "Healthable", een apparaat dat veel doet: goed horen van muziek en verstaan, maar daarnaast ook proactieve ondersteuning om gezonder en comfortabeler te leven. Het hoortoestel meet de fysieke én mentale activiteit en kent daar punten aan toe. Mocht de drager - ondanks een goede fysieke gesteldheid – toch een keer ten val komen, dan wordt dit door het hoortoestel gedetecteerd en met in de smartphone voorgeprogrammeerde telefoonnummers automatisch alarm geslagen naar een familielid of vriend.

''Er zijn vele wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat met voldoende beweging het risico op een aantal ziektes kan worden verlaagd. Daarom plaatst Starkey sensoren in het toestel. Het is de eerste keer wereldwijd, dat geïntegreerde biosensoren in een hoortoestel worden gecombineerd met kunstmatige intelligentie. En wij hebben het nu direct beschikbaar in onze winkels", aldus Van Els.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende proef starten? Stuur een e-mail info@hoorcare.nl of bel met HoorCare in Heemskerk, 0251-234167 of HoorCare Santpoort-Noord, 023-5395280.