Kok Pasquale (links) en Salvatore.
Kok Pasquale (links) en Salvatore. (Foto: Rowin van Diest)

Pasta Vino: een stukje Italië in Beverwijk

BEVERWIJK - Bijna 45 jaar zat Italiaans restaurant Donna Louise aan de Begijnenstraat in Beverwijk, maar enkele maanden geleden besloot de eigenaar ermee te stoppen. Sinds enkele weken is Pasta Vino in hetzelfde pand gevestigd, opnieuw een Italiaans restaurant onder leiding van eigenaar Gianni. Gianni is zeer ervaren als het om Italiaanse restaurants gaat want hij runt al heel wat jaren verschillende Italiaanse restaurants in Amsterdam.

Culinaire verwennerij aan de Begijnenstraat

"We zijn bijzonder blij met Pasta Vino in Beverwijk en we hopen dat ons restaurant mag aanslaan bij de gasten", vertelt Gianni. "Onze keuken wordt door Italiaanse koks bemand en mijn zoon Salvatore leidt het restaurant."

De keuken wordt geleid door Pasquale. Hij is oorspronkelijk afkomstig uit de omgeving van Napels, waar hij zo'n beetje grootgebracht is met de pizza's en pasta's. Op zijn achtste maakte hij al eigenhandig pizza's. Pasquale besloot enkele jaren later de koksopleiding te volgen, met pizza's en pasta's als specialiteit. Na voltooiing ervan werkte hij in restaurants totdat Gianni hem inlijfde in zijn koksteam. "In 2016 ben ik uitgeroepen tot beste pizzakbakker, een onderscheiding waar ik heel trots op ben", aldus Pasquale. "Ik hoop dat ik de gasten hier in Beverwijk aangenaam kan verrassen met mijn Italiaanse kookkunsten. Ik heb veel zin in om iets moois voor ze te maken."

Maar het zijn niet alleen pizza's en pasta-gerechten die te verkrijgen zijn bij Pasta Vino, ook kan Pasquale heerlijke vlees- en visgerechten voorschotelen. ,,We maken die klaar op zijn Italiaans. Wat dat is? Kom maar proeven dan weet je pas wat echt lekker is", glimlacht hij. "De nagerechten of de toetjes maken wij zelf. Ook die behoren tot onze specialiteit."

Behalve Pasta Vino heeft eigenaar Gianni ook een restaurant in de Westerstraat in de Amsterdamse Jordaan. Ook op het Java-eiland in de hoofdstad bestiert hij een Italiaans restaurant. ,,In het verleden hadden we ook zaken aan de Utrechtsestraat en in Amstelveen. Villa Borghese, dat vrij bekend is, heb ik onlangs verkocht", aldus Gianni. Pasta Vino is geopend van dinsdag tot en met zondag van 17.00 tot 22.30 uur.

Italiaans restaurant Pasta Vino, Begijnenstraat 11, Beverwijk, tel: 0251-222455. Whatsapp: 06-44855563, reserveren@pasta-vino.nl, www.pasta-vino.nl.