Tata: plan voor betere leefomgeving Wijk aan Zee

WIJK AAN ZEE - Afgelopen periode is turbulent geweest voor de omgeving, overheden en Tata Steel. ''Wij zijn ons bewust van de zorgen en leveren een uiterste inspanning om de bronnen van hinder op te lossen voor een betere leefomgeving. Dit vereist een proactieve, integrale aanpak, met de omgeving als uitgangspunt. Op 15 mei jl markeerden wij dat met de eerste schep in de grond als symbolische start van de bouw van de fabriekshal tegen grafiethinder. Een mooie en noodzakelijke eerste stap, maar we gaan door met een overkoepelend plan voor verschillende vormen van overlast in de omgeving, een roadmap richting 2030'', aldus Tata Steel.

Op donderdagavond 6 juni zal Tata Steel dit plan presenteren aan de inwoners van de IJmond, lokale vertegenwoordigers en overheden in de Moriaan in Wijk aan Zee. Na afloop van de presentatie van het plan is er mogelijkheid voor het stellen van vragen met Hans van den Berg, directeur van Tata Steel IJmuiden.

Programma: 19.00 uur Mogelijkheid tot opbouw camera's; 19.30 uur Inloop met koffie; 20.00 uur Presentatie Plan Directeur Tata Steel IJmuiden, Hans van den Berg, toelichting over onderdelen plan; 21.05 uur Overhandiging plan aan de gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, Adnan Tekin en de Dorpsraad van Wijk aan Zee; 21.30 uur vragen stellen; 22.00 uur Einde.

De avond wordt begeleid door een moderator.