Simone en Hannes leveren sinds 2002 een breed scala diensten voor de motorrijder.
Simone en Hannes leveren sinds 2002 een breed scala diensten voor de motorrijder. (Foto: Bert Westendorp)

Bikers World helpt motorrijders prima op weg

HEEMSKERK – Het aantal motorrijders vertoont een stijgende lijn. Simone Knollenburg en Hannes Burgering van Bikers World, Lijnbaan 21 H, weten daar alles van. "In deze regio zien we steeds meer mensen die de motor voor woon/werk verkeer gebruiken. Ja ook steeds meer vrouwen ontdekken het motorrijden", merkt Simone op. Bikers World levert sinds 2002 een breed scala diensten voor de motorrijder.

Alle merken

"We doen schadereparaties, taxaties, onderhoud aan alle merken motoren, verkopen kleding, laarzen, helmen en nog veel meer, kortom alles dat met motorrijden te maken heeft", laat Hannes weten. Voor onderhoud heeft Bikers World de beschikking over uitlees-software van bijna alle merken motoren om problemen te detecteren en op te lossen. Hannes daarover: "Net als met auto's zit er heel veel elektronica in motoren. Je moet de juiste software hebben om storingen op te lossen. Er zijn ook regelmatig updates." Maar wie zelf aan de motor wil sleutelen, kan eveneens bij Bikers World terecht. Veel onderdelen zijn in voorraad voor de doe het zelver.

Laagdrempelig

Het duo wil benadrukken dat de zaak laagdrempelig is. Beneden staan de motoren voor onderhoud, maar ook een aantal fraaie occasions. Op de eerste verdieping een breed assortiment van de eerdergenoemde motorkleding en accessoires. Hannes is voor de techniek. Zijn jarenlange ervaring staat borg voor puur vakmanschap. Simone staat klanten te woord, plant zaken in en geeft advies. "Wel goed om onze poetsservice te vermelden", laat Simone weten. "De motorfiets wordt met de hand gewassen en gepoetst. Er wordt steeds meer gebruik van gemaakt".

Ruim pand

Eind juni, vorig jaar, is de zaak verhuisd van het Marlo terrein in Beverwijk naar de Lijnbaan. "Dat was een prima stap. Wij hebben nu een ruim, licht pand met meer werkruimte, een hele verbetering." Alle informatie over Bikers World is te vinden op website bikersworldheemskerk.nl.