Eline Brouwer pakt twee gouden plakken.
Eline Brouwer pakt twee gouden plakken. (Foto: Aangeleverd)

Twee maal goud voor jeugdatlete Brouwer

BEVERWIJK - Het was een warm weekend en druk weekend voor de DEM atleten met de competitie voor zowel de CD junioren (Grootebroek) als de B junioren (Assendelft). Het warme weer was echter mede debet aan een regen van mooie prestaties. Met als hoogtepunten toch wel de 1,75 meter bij het hoogspringen voor Duncan van Ling (JJB) en de twee gouden medailles voor Eline Brouwer bij de meisjes junioren C.

Duncan van Ling springt 1.75 meter en pakt derde plek

Duncan van Ling bleef deze zomer steeds maar steken op een hoogte van 1,65 bij het hoogspringen terwijl er toch echt wel meer in zat. Gefrustreerd werd hij er van, maar in Assendelft lukte het de 1e jaars B junior dan eindelijk. Heel makkelijk wipte hij "ineens" over de 1,75. Een weekend te laat om zich te kwalificeren voor het NK, maar van Ling kijkt alvast vooruit naar de indoorkampioenschappen. Deze 1,75 meter leverde de DEM atleet een 3e plaats op in de kwalitatief sterk bezette wedstrijd. Eveneens brons was er voor polsstokhoogspringer Joran van der Stoep, hij sprong naar een persoonlijk record hoogte van 2,40 meter.

Bij de CD competitie in Grootebroek was het goud wat er blonk voor DEM. Eline Brouwer won bij de meisjes C junioren zowel de 80 meter sprint als de 300 meter horden, Beide afstanden in een persoonlijk recordtijd. De 80 meter ging in 10,89 seconden en de 300 meter horden in 48,37 seconden.

Bij de jongens C junioren was er goud voor Simon Veldhuis het hoogspringen die een hoogte van 1,55 bedwong. Nogmaals een eerste plaats was er bij dit onderdeel voor Fiene Roosendaal (1,40 meter) bij de meisjes junioren D. Daarnaast was DEM nog goed voor zes keer zilver en vier keer brons. Twee keer zilver kwam op naam van Kevin Koeckhoven (JJC), hij werd 2e zowel bij het kogelstoten (10,48 meter) als het discuswerpen (29,08 meter). Bij de meisjes junioren C werd Silke de Haas tweede bij het verspringen met 4,80 meter en Sien van Vuuren op de 800 meter in 2.30,85 minuten. Ook het estafetteteam in deze leeftijdsgroep (Zoƫ Lammertink, Silke de Haas, Danique Schram, Lotte Ploeger) bracht het estafettestokje als 2e over de finish in 42,59 seconden. Bij de meisjes D liep Britt de Graaf naar het zilver op de 1.000 meter in 3.19,70.

Bij jongens C junioren is er goud voor Simon Veldhuis

Brons was er voor Lotte Ploeger (MJC) op de 300 meter horden, Silke de Haas (MJC) bij het kogelstoten, Danique Schram (MJC) op de 800 meter en Bram Verhulst (JJC) bij het verspringen. De DEM meisjes junioren C ploeg keerde dus terug naar Beverwijk met maar liefst acht ereplaatsen en won met overmacht de poulewedstrijd in Grootebroek.