Leerling van de Plusklas Muziek van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk.
Leerling van de Plusklas Muziek van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk. (Foto: Aangeleverd)

Bijzonder concert in Dorpskerk van Wijk aan Zee

WIJK AAN ZEE - Op zondag 30 juni aanstaande zal er in de Dorpskerk in Wijk aan Zee een bijzonder concert plaatsvinden gegeven door de leerlingen van de Plusklas Muziek van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk.

Leerlingen tussen 10 en 20 jaar trainen intensief

Deze plusklas bestaat uit leerlingen tussen de 10 en 20 jaar die intensief trainen op hun instrument, hetzij als hobby of als voorbereiding op een vervolg beroepsopleiding in de muziek. Zij krijgen les van een team van bevlogen docenten en volgen daarnaast ook vak-ondersteunende lessen zoals muziektheorie, samenspel en podiumtraining.

Plusklas

Om aan de plusklas deel te kunnen nemen hebben zij eerst een auditie gedaan. Op het concert zullen deze talentvolle leerlingen diverse muzikale traktaties gaan geven, waarbij zij zich met veel enthousiasme en toewijding op hebben voorbereid. U bent van harte uitgenodigd om te komen genieten van het optredens van deze fantastische jonge muzikanten van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk.

Componisten

Er wordt gespeeld op viool, saxofoon, gitaar, piano en gezongen en er zullen werken gespeeld worden van klassieke componisten zoals Chopin, Mozart, Beethoven, Bach en Svendsen, maar ook hedendaagse pop- en rockmuziek van muzikanten zoals Lynyrd Skynyrd, Jack Thamarrat en Disturbed.

Kerk open

Het concert is van 12:30-15:00 uur. De kerk is open vanaf 12:15 uur. De toegang is gratis. Meer informatie 0251-227673.