Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Kim naar International Children's Games

HEEMSKERK - De Heemskerkse Kim Oudendijk zwemster van DAW uit Alkmaar is uitgenodigd om deel te nemen aan de internationale Childeren's Games in Ufa in Rusland. Dit is het grootste multisport evenement ter wereld voor kinderen van 12 tot 15 jaar. Het begin vanaf 10 juli en duurt een kleine week.

Door deze selectie kan ze een stapje dichterbij haar dromen komen, door op internationaal niveau haar krachten te meten aan de zwemtalenten vanuit de hele wereld. Samen met 3 clubgenootjes Evy Rozeboom, Djanilla Brink en Emma van Leeuwen zwemmen ze in een speciaal voor dit evenement gerealiseerd nieuw 50 meter zwembad. Ze zwemmen allemaal individuele afstanden en ook samen 2 estafettes.

Gedurende een week zullen ongeveer 1500 sporters in negen takken van sport de strijd met elkaar aangaan maar vooral van elkaar leren. Voor Kim is dit zeker een fantastische ervaring om hier alleen al aan deel te mogen nemen. Ze vliegen eerst naar Moskou waar ze een rondleiding krijgen naar alle belangrijkste bezienswaardigheden. De volgende dag vliegen ze door naar Ufa, waar de Children's Games gehouden worden. Met net als bij de Olympische spelen een opening ceremonie en na afloop een afsluiting ceremonie. De kinderen hebben ook gesponsorde kleding gekregen.

Om deze reis te maken moesten ze zelf wel het geld bij elkaar zien te krijgen om deze reis te betalen. Diverse acties hebben ze ondernomen en ze zijn ook goed gesponsord door o.a. Bakkerij Goemans waar ze heerlijke petit fours van mochten verkopen, ze hebben ook op de koningsmarkt gestaan met diverse spulletjes om te verkopen.