Kwaliteit en hoogwaardige productie staan hoog in het vaandel.
Kwaliteit en hoogwaardige productie staan hoog in het vaandel. (Foto:PR )

Fietsen gemaakt in Beverwijk

BEVERWIJK - In Beverwijk, is een bijzondere fabriek gevestigd, Optima Cycles. Loop binnen en U ervaart dat dit geen doorsnee assemblagebedrijf is. Hoewel de processen hightech zijn ingericht, worden de Dutch ID E-Bikes en Simple Bikes hier allemaal met de hand gebouwd. Een ervaren team draagt de zorg voor zeer hoogwaardige productie, kwaliteit staat hier hoog in het vaandel.

Optima Cycles produceert en verkoopt de merken Dutch ID, Simple Bikes en FirstBIKE vanuit Beverwijk. Het moederbedrijf Optima Cycles beschikt over een eigen productiebedrijf van fietsframes en onderdelen in Taiwan. Op deze manier beheerst zij de hele keten. Al 10 jaar staan kwaliteit, vakmanschap en de pioniersgeest centraal bij Optima Cycles. Kwalitatief hoogwaardige fietsen bouwen met de beste rijeigenschappen, dààr gaat het om.

Kenmerkend Nederlands ontwerp

De Dutch ID E-Bikes worden ontworpen met de Hollandse nuchterheid. Alle modellen zijn voorzien van een middenmotor, naafversnelling en een oerdegelijk frame voor maximale betrouwbaarheid en minimaal onderhoud.

Simple Bikes werd geboren in 2011 in Amsterdam, uit een verlangen om bij te dragen aan onze fietscultuur en om ons enthousiasme hierover verder te verspreiden. Simple Bikes staat voor pure eenvoud en genieten van een strak vormgegeven topproduct.

Bezoek de fabriek!

De fabriek is maar liefst 7.500 m² groot en telt vier productielijnen die jaarlijks duizenden fietsen produceren. En hoe dat in z'n gang gaat is werkelijk fenomenaal om te zien, u bent elke vrijdag van harte welkom van 10.00 uur tot 16.00 uur. Aanmelden kan op: www.dutch-id.nl.