Afbeelding
(Foto: )

Stichting SIG bestaat vijftig jaar

BEVERWIJK - Stichting SIG bestaat vijftig jaar. De regionale organisatie voor ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking viert dit jubileum zaterdag 21 september in het Kennemer Theater in Beverwijk met een groot feest voor cliënten en vrijwilligers. Hoogtepunt tijdens het feest is de bekendmaking van het sponsorbedrag voor de stichting Kinderen van de Voedselbank, het jubileumdoel van de SIG.

Bekendmaking opbrengst jubileumactie voor Kinderen van de Voedselbank

In samenspraak met de Centrale Cliëntenraad werd hiervoor een goed doel gekozen. Dat werd de stichting Kinderen van de Voedselbank, die zich inzet voor kinderen die door omstandigheden te kort komen. Met bijzondere verjaardagspakketten maakt 'Kinderen van de Voedselbank' het voor alle kinderen mogelijk hun verjaardag feestelijk te vieren. Een doel, dat de SIG na aan het hart ligt; wij bieden immers zelf – professionele – ondersteuning aan kwetsbare kinderen.

Sinds de bekendmaking van het jubileumdoel, in april 2018, zijn er SIG-breed – door medewerkers, cliënten en familie/verwanten – talrijke kleine, individuele en grote sponsoracties georganiseerd ten bate van de Kinderen van de Voedselbank. Tijdens het jubileumfeest op 21 september wordt de opbrengst van deze inspanningen onthuld. Dat gebeurt rond 17.00 uur.