Kom op 22 september naar de open manegedag bij De Schimmelkroft.
Kom op 22 september naar de open manegedag bij De Schimmelkroft. (Foto: Aangeleverd)

Open dag bij Ruitersportcentrum De Schimmelkroft

HEEMSKERK - Kom op zondag 22 september met het hele gezin naar de open manegedag op Ruitersportcentrum De Schimmelkroft en stap in de wereld van het paard! De open dag is van 11.15 tot 17.15 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen.

In Heemskerk op zondag 22 september

De open dag is een prima gelegenheid om de sfeer te komen proeven op Ruitersportcentrum De Schimmelkroft. Op het programma staan onder andere pony's borstelen, ponyritjes, spelactiviteiten op het terrein. Er zijn tijdens de open dag demonstraties van verschillende disciplines zoals het ponyrijden, springen, carrousel rijden en Freestyle. Het programma is er op gericht om naast enkele demonstraties dat ook het publiek de paarden en pony's kunnen ervaren. Om 12:15, 13:45 en 16:30 kan het publiek te paard.

De eigenaren Linda en Wim en de gecertificeerde instructeurs zijn aanwezig om toelichting te geven over het bedrijf, de lessen en de mogelijkheden om op een leuke en veilige manier te leren paardrijden. Iedereen is welkom. Rijvereniging Heemskerk en Stichting In Het Zadel zijn ook aanwezig op de open dag om extra informatie te geven over de activiteiten die zij organiseren.

Nationale Sportweek

De open manegedagen zijn in het laatste weekend van de Nationale Sportweek, een initiatief van NOC*NSF om sport en bewegen te promoten. Tijdens deze week openen honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren en verzorgen zij sport clinics, - toernooien en -demonstraties.

FNRS en KNHS

Ruitersportcentrum De Schimmelkroft is aangesloten bij de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra. Dit betekent dat het bedrijf een kwaliteitskeurmerk en een veiligheidscertificaat van Stichting Veilige Paardensport heeft. Op ons ruitersportcentrum wordt les gegeven volgens de ruiteropleidingen van de KNHS.

Ruitersportcentrum De Schimmelkroft, Kerkweg 221 B, 1964 KJ Heemskerk. Voor programma: www.schimmelkroft.nl.