Afbeelding
(Foto: Harry Stals)

Vrijwilligers gevraagd voor Home-Start

HEEMSKERK - Home-Start Heemskerk en Beverwijk zoeken vrijwilligers die vanuit hun eigen ervaring steun in de opvoeding kunnen bieden aan een gezin met jonge kinderen. Heb je een dagdeel per week tijd en lijkt je dit een boeiende uitdaging? Misschien is Home-Start vrijwilliger dan wat voor jou.

Home-Start biedt ondersteuning, praktische hulp en vriendschap aan ouders met jonge kinderen. Elk gezin maakt wel eens een periode door waarin het niet makkelijk gaat en meestal lossen ouders deze problemen zelf op. Maar soms hebben gezinnen meer dan anders behoefte aan een luisterend oor of een helpende hand. Dit zal vaker het geval zijn wanneer gezinnen minder kunnen terugvallen op een sociaal netwerk. Home-Start ondersteunt deze gezinnen. Onze overtuiging is namelijk: wie jonge kinderen wil steunen, moet hun ouders steunen. De gezinnen worden thuis bezocht door vrijwilligers, die zelf ervaring hebben als ouder en met het opvoeden van kinderen. Vanuit gelijkwaardigheid gaan ouders, samen met de vrijwilliger, actief op zoek naar oplossingen. Als vrijwilliger van Home-Start ga je wekelijks naar 'jouw' gezin. Je wordt begeleid en ondersteund door de coördinator van Home-Start.

Voorafgaand doe je mee met de introductietraining en bereid je je voor op het geven van ondersteuning aan een gezin. Deze training bestaat uit 6 dagdelen en start in oktober. Heb je interesse of vragen: neem gerust contact op met coördinator Annemarie Oudendijk Tel: 06-33956983 of: aoudendijk@socius-md.nl. Zie ook www.Home-Start.nl.