Henk en Gesa Vendel stralen trots uit voor hun autobedrijf.
Henk en Gesa Vendel stralen trots uit voor hun autobedrijf. (Foto: Bert Westendorp)

Henk Vendel Autotechniek repareert alle merken auto's

HEEMSKERK Eén aanspreekpunt, uitgebreide kennis van alle merken auto's, eerlijk advies, concurrerende prijzen en prima contact met de klanten. We hebben het over Henk Vendel die met zijn Henk Vendel Autotechniek, zoals de officiële naam van de eenmanszaak luidt, een uitstekende naam heeft opgebouwd.

Het bedrijf bestaat ruim 25 jaar en Henk kan bogen op 30 jaar werk in de autobranche. Begonnen als monteur was de stap naar een eigen bedrijf weliswaar een gok, maar de gok meer dan waard blijkt anno 2019. Aan Lijnbaan 29 is de overzichtelijke werkplaats met twee bruggen en gereedschap om elk merk auto te onderhouden of te repareren. Echtgenote Gesa Vendel springt twee dagen per week bij voor de administratie en het plannen van de reparaties.

Campers

"Ik kan in de werkplaats naast personenwagens ook lichte bedrijfswagens en campers kwijt. En je merkt dat mensen steeds meer een camper aanschaffen", laat Henk weten. Ooit begon de garage-eigenaar met inbouwen van LPG installatie's, maar de interesse voor LPG is stukken minder dan een paar decennia terug. Dat ligt anders voor de airco. Henk Vendel Autotechniek zag vele jaren terug al toekomst voor de airco. De airco inbouw nam een grote vlucht. Henk is gespecialiseerd in airco's en heeft daar tal van gespecialiseerde opleidingen voor gevolgd.

Elektronica

In de loop der jaren is er veel veranderd in de autobranche. De elektronica is daar een voorbeeld van en niet het simpelste hoofdstuk. Henk: "Ik heb uitleesapparatuur voor alle merken, dan geeft de computer een foutmelding aan en weet je waar het probleem zit. Maar heel soms is dat dermate ingewikkeld dat we een bedrijf inschakelen die heel diep op de materie ingaat."

Tot slot heeft Henk ook nog een tip. "laat, afhankelijk van het merk en type auto, tussen de 60.000 en 90.000 kilometer de versnellingsbakolie verversen. Dat doe ik hier ook en is het behoud van de bak, zowel voor automaten als handversnellingsbakken."

Ook repareert Henk versnellingsbakken. "Daar gaat veel tijd in zitten, het is heel nauwkeurig werk, maar is het zeker waard wanneer de bak stuk is." Het toont ook op dat gebied de vakkennis van de garagehouder aan.

www.henkvendel.nl.