Begeleid wonen in Velserbroek.
Begeleid wonen in Velserbroek. (Foto: Alex Spruit)

Kleinschalig begeleid wonen in Velserbroek

REGIO - Al vijf jaar zit het kleinschalige gezinshuis 'Onder de Panne' aan de Annie Romeinstraat 2-4 in Velserbroek. Hier krijgen zeven (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking 24-uurs zorg. De visie van stichting ''Ook Voor Jou'' is kleinschalig wonen en leven met elkaar, onder 1 dak in een huiselijke sfeer. Door deze kleinschaligheid kan namelijk voor elke bewoner de juiste begeleiding gegarandeerd worden. Deze kleinschaligheid is bewerkstelligd door middel van het gezinshuis "Onder de Panne". Een woning waar ieder zijn/haar eigen slaapkamer heeft, maar er samen gewoond en geleefd wordt in de gezamenlijke ruimten als de woonkamer en keuken. Zo wordt er met elkaar geleefd als een (groot) gezin. Uitgangspunt is het realiseren van een zo gewoon mogelijk leven voor de bewoners waarbij het de taak van de begeleiding is om de bewoners zo goed als mogelijk te ondersteunen en te begeleiden op alle levensterreinen. Deze vorm van wonen is zeer informeel en ouders en ander bezoek zijn te allen tijde welkom.

In het gezinshuis is er nog een vacature voor een ervaren woonbegeleider voor minimaal 16 uur per week. Er wordt gewerkt in wisselende diensten waaronder slaapdiensten. Daarnaast zoekt de stichting nog vrijwilligers die samen met 1 of meerdere bewoners iets in hun vrije tijd willen doen (bv sporten/fietsen/wandelen) of ze naar hun werk willen brengen.

U kunt op de volgende manieren contact met het gezinshuis opnemen: 06-40804263/ 023-5490842 of een e-mail sturen naar: wonen@ookvoorjou.com.

Bij een sollicitatie op de openstaande vacature graag uw cv bijsluiten. Voor aanvullende info zie de website: www.stichting-ookvoorjou.nl.