Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Subaru BeachBattle strandrace voor mountainbikers

WIJK AAN ZEE - De Subaru BeachBattle wordt op zondag 24 november weer gehouden. Dat gaat alweer de zesde editie van start. Het startschot klinkt om 10.00 uur op de Dorpsweide van Wijk aan Zee.

Iedereen in Wijk aan Zee maakt zich op voor zesde editie

De Subaru BeachBattle Wijk aan Zee is de mooiste, leukste en meest uitdagende strandrace voor mountainbikers van het seizoen. Het parcours bevat alle aspecten van het strand en is verdeeld over vier ronden van circa 10 kilometer. Diverse uitdagende elementen als de start op de Dorpsweide, strandop- en afgangen, de 18% steile Muur van Wijk aan Zee en een (éénmalige) overgang over de Noordpier maken het parcours uniek. Het evenement is aantrekkelijk voor deelnemers en voor het publiek want zowel recreanten als wedstrijdrijders en (inter)nationale toppers starten allemaal gelijktijdig en rijden over hetzelfde parcours. Toeschouwers kunnen de strand(st)rijders meerdere malen voorbij zien komen omdat het parcours vier ronden en doorgangen kent.

Deelnemers steunen met hun deelname automatisch Stichting Make a Wish omdat Subaru BeachBattle een deel van de inschrijfgelden overmaakt naar dit goede doel zodat Stichting Make a Wish zieke kinderen een droomdag kan bezorgen. Familieleden, vrienden en kennissen van de deelnemers kunnen geheel kosteloos met één van de Subaru koersauto's meerijden om hun favoriete rijder van dichtbij in de koers te zien rijden en aan te moedigen. De finish van de Subaru BeachBattle is strandpaviljoen DITTIS SunSea. Dat is tevens het gezellige hart van het evenement. Ter voorbereiding op de Subaru BeachBattle is het mogelijk om mee te doen aan een clinic, genaamd 'Hard Zweten en Hard Keten'. Het betreft MTB strandfietstrainingen op iedere zaterdag vanaf zaterdag 5 oktober. Tijden: 09:00 uur tm 11:00 uur. Locatie: Strandpaviljoen DITTIS Sunsea in Wijk aan Zee. Meenemen: MTB met strandbanden, helm verplicht, reparatieset. Kosten : €10 per training, 1e training gratis. Er is afspuitgelegenheid en er is altijd een extra fietspomp aanwezig. De trainingen zijn toegankelijk voor iedereen met ambities om zichzelf te verbeteren in het rijden op het strand. Ook beginnende renners zijn van harte welkom. ''We werken met de trainingen toe naar de Beach Battle op 24 november en EPE op 11 januari 2020'', aldus de organisatie. Inschrijven voor de Subaru BeachBattle? Zie subarubeachbattle.nl.

Afbeelding