Lessen 'Blijf ontdekken en creëren' in het Cultuurhuis

HEEMSKERK - Op 19 september is in Cultuurhuis Heemskerk de beeldende cursus 'Blijf ontdekken en creëren' van start gegaan. Deze cursus is bedoeld voor senioren en is een van de activiteiten die het Cultuurhuis is gestart in het kader van het project 'Lang Leve de Ezels'. Dit is een twee jaar durend project waarbij het culturele aanbod voor senioren in de gemeente centraal staat.

'Blijf ontdekken en creëren' wordt gegeven door beeldend docente Nanneke Bastiaan. In deze laagdrempelige cursus van 8 weken staat iedere week een andere kunstenaar of techniek centraal. Dit aanbod is speciaal bedoeld voor ouderen die altijd al een keer zouden willen tekenen of schilderen, maar waar het nooit van gekomen is. Iedereen is welkom, ongeacht teken- of schilderervaring.

In de cursus gaat Nanneke met de deelnemers kijken naar het werk van een aantal kunstenaars. Geïnspireerd door deze kunstenaars gaan de cursisten steeds met andere materialen hun eigen mogelijkheden ontdekken. Van een stilleven tot een landschap net even anders.

Iedereen is welkom op de eerstvolgende donderdagochtend van 10.00-12.00 uur. De laatste bijeenkomst is op 14 november. Kosten zijn €10,- per les, inclusief materiaalkosten. Iedereen is welkom dus meldt u zich snel aan!!!! Voor meer informatie: info@cultuurhuisheemskerk.nl of 0251-836003/.