Tweede bijeenkomst over huisvesting

HEEMSKERK - U bent het toch niet vergeten? Het vervolg van de eerste bijeenkomst Huisvesting van 18 september jongstleden? Dat vervolg staat gepland op woensdag 6 november aanstaande. Dan organiseert Heemskerk Lokaal in de Jansheeren in Heemskerk om 20.00 uur de tweede bijeenkomst over Huisvesting.

Van datgene wat u hebt aangegeven in die eerste bijeenkomst heeft Heemskerk Lokaal geconcludeerd dat de thema's Duurzaamheid en Doorstroming de meeste vragen opriepen. ';We hebben dan ook voor 6 november twee experts uitgenodigd die uw vragen kunnen beantwoorden''', aldus de lokale partij. ''Zij zullen beiden eerst een presentatie geven, waarna u uw vragen kunt stellen.''

Over het thema Duurzaamheid vroeg u vooral naar zonnepanelen, warmtepompen, hoe huishoudens zelfvoorzienend kunnen worden en energieneutraal bouwen. Maar ook naar een energievoorziening in de buurt en kernfusie als energievoorziening. Daarop kan een expert op dit gebied antwoord geven.

Bij het thema Doorstroming heeft u massaal gevraagd naar seniorenhofjes. Dat is één van de mogelijkheden om de doorstroming op de woningmarkt op gang te brengen. Dat neemt niet weg dat ook aan de ander kant genoeg betaalbare woningen bijgebouwd moeten worden voor jonge gezinnen en starters op de woningmarkt. Zowel huur- als koopwoningen.

''We hebben een expert uitgenodigd om u bij te praten over mogelijkheden en onmogelijkheden om seniorenhofjes in Heemskerk te kunnen bouwen. Daarom nodigen wij u uit om op 6 november naar de Jansheeren te komen. Er is een inloop met koffie vanaf 19.30 uur.''