Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Ingezonden stuk

Wat een memorabele zondagnamiddag beloofde te worden, het recital van de pianist René van Sluis, is op een grote teleurstelling uitgelopen. In het huis-aan-huis blad De Beverwijker en in Dagblad Kennemerland stond dit concert aangekondigd. Om zeker te zijn van een toegangsbewijs voor mij en mijn familieleden ben ik zondagmiddag vroeg naar Chateau Marquette gereden. Allereerst verbaasde het mij ten zeerste dat het dienstdoende personeel niet op de hoogte was dat er een concert gegeven zou worden om 16 uur. Er werd mij zelfs geadviseerd om maar eens bij Slot Assumburg te informeren… Bij verdere navraag kreeg ik uiteindelijk het verlossende antwoord van een opgetrommelde manager.

Afgelast concert Marquette

Geachte heer Kuiper-van den Berg (directeur Chateau Marquette),

Er waren te weinig kaarten verkocht…. Hoezo te weinig kaarten? Er was toch geen voorkoop voor dit concert geweest of had ik die gemist? Ik weet uit ervaring dat dhr. René van Sluis, die regelmatig optreedt in onze regio, altijd op een schare vaste bezoekers kan rekenen. Zijn recital zou dan ook zeer zeker door 25/30 muziekliefhebbers zijn bezocht. Maar niet de kunst stond deze middag klaarblijkelijk centraal, doch het consumeren van een 3 gangen maaltijd. Waarschijnlijk hebben te weinig bezoekers "trek gehad" en getoond voor deze constructie en heeft de directie daarop besloten het gehele concert maar af te gelasten. Dit alles zonder aankondiging, niet in de dagbladen noch op social media. Zelfs geen vermelding bij de entree van het kasteel.

Concerten van een dergelijk hoog niveau liggen in Heemskerk/Beverwijk niet voor het oprapen, dus zijn de liefhebbers van deze muziek aangewezen op dit soort middagen/avonden. Ik had, vooral van een ambiance die Marquette zichzelf toe eigent te willen zijn (cultureel, historisch, verfijnd) toch wel verwacht dat er voor de kunst was gekozen en niet voor de winst…Een ding is zeker… er zullen nu gegarandeerd minder gasten naar Marquette komen, zeker voor de Events.. Zo ga je m.i. niet met klanten om.

C.R. Frerichs-Petersen