'Werk samen aan toekomst Zuidbroek-Oosterwijk'

HEEMSKERK/BEVERWIJK - De fracties van D66 in Beverwijk en Heemskerk willen dat de twee gemeenten intensief gaan samenwerken om de leefbaarheid in de wijk Zuidbroek-Oosterwijk te verbeteren. ''Door in te zetten op onder andere buurtsport, wijkwerk en schone straten kan van de wijk weer een fijne plek worden gemaakt'', aldus het Beverwijkse raadslid Maartje van Vliet.

D66 van Beverwijk en Heemskerk wil leefbaarheid verbeteren

De wijk, waar criminaliteit, overlast en vervuiling een probleem zijn, ligt in twee gemeenten. D66 roept daarom de besturen van zowel Beverwijk als Heemskerk op om samen te werken.

Piet Burgering

Raadslid in Heemskerk Piet Burgering: ''De twee gemeenten moeten de krachten bundelen om de wijk weer op de kaart te zetten. Wat ons betreft gaan Beverwijk en Heemskerk intensief samenwerken om van Zuidbroek-Oosterwijk weer een wijk met toekomst te maken.''

Samenwerking

De raadsleden pleiten voor een nauwe samenwerking tussen de twee gemeenten. Hierbij moet vooral worden ingezet op structurele maatregelen, zoals het opknappen van woningen.

''Dat zo'n samenwerking kan, zien we in de Broekpolder. Een bloeiende wijk waar jong tot oud graag woont'', stelt Van Vliet.