Feestelijk afsluiting weekendschool

BEVERWIJK – Afgelopen zondag 1 december was de laatste bijeenkomst van de weekendschool in Beverwijk, de 'Junior Academy TTT IJmond'. De trainees blikten in het laatste uur van de bijeenkomst samen met betrokkenen en geĂ¯nteresseerden terug op het afgelopen jaar. Inspireren en motiveren

In opdracht van de gemeente is Stichting Welzijn Beverwijk in maart 2019 gestart met de pilot: Talenten Trainen voor de Toekomst IJmond, kortweg TTT IJmond. Ongeveer 15 kinderen uit de groepen 7 en 8 van een aantal Beverwijkse basisscholen hebben in 28 bijeenkomsten op zondag kennisgemaakt met diverse vakgebieden als journalistiek, wetenschap en kunst. Thema's waarmee ze thuis niet veel in aanraking komen. Het doel van TTT IJmond is om de kinderen te inspireren en te motiveren en zo hun toekomstperspectieven te verbreden. De kinderen zijn via hun docent aangedragen of hebben zichzelf aangemeld. De opzet van de pilot bestaat uit zeven blokken van elk vier bijeenkomsten op zondagmiddag. Ieder blok behandelt een thema met daarbij horende beroepsgroepen. Tot nu toe zijn de thema's: journalistiek, voeding, techniek, wetenschap en kunst en cultuur behandeld.

Voor meer informatie, verhalen en fotoreportages kunt u bijgevoegde link raadplegen: https://www.tttijmond.nl/nieuws/. De pilot van de weekendschool in Beverwijk eindigde dus afgelopen zondag, maar het college wil de pilot met een jaar verlengen. De gemeenteraad moet daarmee eerst instemmen. Uit de evaluatie is naar voren gekomen dat de pilot aan de verwachtingen voldoet. De gemeenteraad bespreekt donderdag 12 december de voortzetting van de pilot.