KunstFietsRoute Castricum 2020

CASTRICUM - Het komende jaar wordt een heel bijzonder jaar want dan zal op 6 en 7 juni de 25e KunstFietsRoute (KFR) plaatsvinden. Bent u kunstenaar en heeft u interesse om hier aan deel te nemen? Kijk dan eens op de website: www.kunstfietsroutecastricum.nl/ om een indruk te krijgen en te zien wat de spelregels zijn. En kom naar de informatieavond op dinsdag 14 januari 2020 a.s. om 20.00 uur naar Geesterhage, Toonbeeld, Geesterduinweg 7, 1901 CB Castricum.

Ook dit jaar houdt men vast aan een maximum aantal stops van 25. We verwachten veel belangstelling dus we zullen extra selectief zijn. Iedere deelnemer zal geballoteerd worden. Het overkoepelend thema is fiets.
Veel kunstenaars exposeren hun werk in hun huis of atelier, maar niet iedere locatie is geschikt. Er zijn ook deelnemers die dat met anderen doen op een groepslocatie. ''Wij zijn nog op zoek naar meer groepslocaties. Voorwaarden zijn wel dat de locatie zich binnen de grenzen van Castricum/Bakkum bevindt en op beide dagen van 11 tot 17 uur beschikbaar is. De werkgroep bemiddelt niet tussen aanbieder en kunstenaars maar zal uw aanbod wel aan de deelnemers doorspelen'', aldus de organisatie.

Extra dit jaar is een etalageroute waarmee vanaf 1 mei de aandacht gevestigd zal worden op de komende KunstFietsRoute. Dit vormt een extra mogelijkheid voor kunstenaars op stops met meerdere deelnemers, die niet allemaal wat voor de Centrale Expositie kunnen aanleveren. Maar ook kunstenaars die niet aan de KunstFietsRoute zelf kunnen deelnemen, biedt dit een kans om toch hun werk te presenteren. Daarvoor is men nog op zoek naar 25 winkeliers die hun etalage van 1 mei tot en met 7 juni beschikbaar willen stellen.