Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Alzheimer Trefpunt Heemskerk

HEEMSKERK - Op woensdag 18 december is het Alzheimer Trefpunt in Heemskerk, het onderwerp is: "Dementie en de feestdagen". Feestdagen gaan vaak gepaard met familietradities. Dat betekent dat de vaste structuur wegvalt. Winkels en voorzieningen zijn dicht, vaste etenstijden veranderen en ineens zit de hele familie aan tafel. Voor iemand met dementie kan dit veel angst en onrust opleveren. Het is zoeken naar een evenwicht: toch de familietradities in stand houden, maar ook rekening houden met uw naaste met dementie. Hoe hou je het prettig voor iedereen? Er worden tips uitgewisseld om de feestdagen voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken.

Gespreksleider Elsbeth Holtz gaat hierover uitgebreid in gesprek met casemanager Audrey Raalte. Hierna is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

Wilt u meer weten over dit onderwerp of heeft u behoefte aan andere informatie over dementie? Kom dan naar het Alzheimer Trefpunt in het Cultuurhuis Heemskerk (ingang Gemeentehuis), Maerten van Heemskerckplein 5, 1964 EZ Heemskerk. De ontvangst is vanaf 19:00 uur, het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. Iedereen is welkom: mensen met geheugenproblemen, partners, kinderen, vrienden, buren en hulpverleners. Het belooft een bijzondere bijeenkomst te worden. De toegang is laagdrempelig en gratis.