Smeraglia heeft alles in huis om het kerstdiner goed te laten slagen.
Smeraglia heeft alles in huis om het kerstdiner goed te laten slagen. (Foto: Aangeleverd)

Voor Italiaanse delicatessen naar Smeraglia

HEEMSKERK – Echt lekker genieten tijdens de feestdagen? Verras familie en vrienden met een zelfbereide Italiaanse maaltijd. Smeraglia heeft alles in huis om het kerstdiner goed te laten slagen. Van de befaamde panettones tot een enorm assortiment ingemaakte groenten, kant-en-klare sauzen en natuurlijk een aantal mooie wijnen.

Zeg je Italië, dan zeg je culinair genieten. Smeraglia importeert de beste ingrediënten voor een smaakvolle maaltijd rechtstreeks uit Italië en verkoopt ze vanuit de groothandel aan de Lijnbaan 77 te Heemskerk.

Assortiment

Daarnaast heeft het bedrijf in Amsterdam een eigen delicatessenwinkel. Het assortiment is met zorg geselecteerd en omvat een breed scala van Italiaanse specialiteiten. De olijven mogen daarbij natuurlijk niet ontbreken. Ze zijn er in diverse variaties te verkrijgen, evenals de pastasauzen met bijvoorbeeld basilicum of gegrilde groenten. Nieuw in het assortiment is een pesto met crime di rapa, een soort kruising tussen wilde raapsteeltjes en broccoli, die met name in de Italiaanse streek Puglia veel wordt gegeten.

Basisingrediënten

Ook de artisjokken, champignons en gegrilde aubergines zijn populair. Het zijn de perfecte basisingrediënten voor salades, maar kunnen ook goed worden gebruikt om pizza's mee te beleggen. Natuurlijk is ook het meel voor het maken van pizzadeeg of pasta bij Smeraglia verkrijgbaar. Maar er is nog veel meer, zoals traditioneel Italiaanse koekjes, amarena-kersen voor het dessert en nieuw in het assortiment ook een heerlijke, licht mousserende rode wijn: Medici. Zelf een kerstpakket samenstellen? Smeraglia adviseert graag over de producten en heeft mooie feestelijke geschenkdozen op voorraad om de producten in te verpakken. Succes gegarandeerd!

Verras familie en vrienden met een zelfbereide Italiaanse maaltijd.