Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Patisserie Leek klaar voor de feestdagen

BEVERWIJK - Ze kunnen met de naderende feestdagen weer besteld worden: de overheerlijke kerststollen, kerststaven en kerstkransen, kerstkoekjes, kersttaarten, kerstchocolade en kerstdesserts van Patisserie Leek in Beverwijk. Maar ook kunnen klanten er alvast bestellingen doen van oliebollen, appelbeignets, appelflappen en hartige producten zoals de pakjes zoute koekjes, koker kaasstengels, huzarenschelp en saucijzenbroodjes. Ieder jaar rond deze tijd is de bekende Patisserie aan Breestraat 7 behoorlijk in de weer om de vele bestellingen die binnenkomen, in orde te maken. Bestellingen van klanten die overal vandaan komen. De klanten weten immers wat zij bij Patisserie Leek kunnen verwachten: kwaliteit.

''We maken al onze producten zelf", vertelt Paul Veldt, die samen met zijn vrouw Nicole de zaak runt. ''Alles gebeurt ambachtelijk. Het gebak, de koekjes, de chocolade. We doen alles zelf. Ons streven is om onze producten fijn van smaak te maken, maar wel anders dan andere patisserieën." Het verpakken van de producten gebeurt bij 'Leek' ook anders dan anders. ''Lekker en leuker", zegt Paul. ''Ook daar speelt kwaliteit een rol. Men kan daarbij natuurlijk iets bijzonders van ons verwachten. Een luxe verpakking die ook weer anders dan anders is. Ook kunnen klanten het gebak en de kerstspecialiteiten, zoals bonbons, als cadeau laten inpakken. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld denken aan geschenken voor hun relaties. Wij weten daar wel raad mee." Patisserie Leek opent volgend jaar een eigen ijssalon. De winkel zal direct naast de huidige zaak gevestigd zijn. In 2020 bestaat de patisserie bovendien 25 jaar. ''Maar we gaan ons eerst richten op de feestdagen. Dat wordt een drukke maar gezellige periode. Mijn team is er in ieder geval klaar voor", aldus Paul.

Patisserie Leek, Breestraat 7 in Beverwijk. Tel: 0251-223157, www.gebakislekker.nl, zie ook Facebookpagina Patisserie Leek.

Afbeelding
Afbeelding