Beiaardier Gerda Peters.
Beiaardier Gerda Peters. (Foto: Aangeleverd)

'Snert'-concert op het Carillon in Agathakerk Beverwijk

BEVERWIJK - Een speciaal concert op het carillon tijdens de feestdagen aan het eind van dit jaar. De karakteristieke klanken van het Carillon zijn zaterdag 28 december 2019 van 14.30 tot 15.30 uur te beluisteren in de Agathakerk, Breestraat 93 te Beverwijk.

Concert in Agathakerk van beiaardier en saxofoniste

De vaste beiaardier van het carillon, Gerda Peters, speelt samen met saxofoniste Sarina Brouwer sfeervolle melodieën van nationale en internationale componisten. U kunt tijdens het concert de beiaardier en saxofoniste zien spelen, er staat namelijk in de Agathakerk een groot scherm. Het is een unieke kans om te zien hoe de beiaardier het instrument bespeelt en de prachtige klanken in de kerk en op de Breestraat laat horen. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje soep of 'winters' drankje. Vrij entree.

Beiaardier Gerda Peeters is geboren en getogen in het centrum van Haarlem zijn beiaard- en orgelklanken Gerda Peters met de paplepel ingegoten. Gerda is aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam afgestudeerd voor orgel en kerkmuziek. Vervolgens heeft zij met goed gevolg het staatsexamen piano afgelegd. In 2008 slaagde zij voor haar diploma Master of Music in Carillon aan de Nederlandse Beiaardschool (NBS) te Amersfoort (faculteit muziek van de Hoge School voor de Kunsten te Utrecht).

Unieke kans om te zien hoe Peters het instrument bespeelt

Gerda Peters was van 1985 t/m 2018 vaste organist van de St. Pancratiuskerk te Sassenheim. Zij is stadsbeiaardier van Almere, Beverwijk en Voorburg. Tevens vervangt zij regelmatig collega beiaardiers en geeft door heel Nederland concerten. Zie voor meer info haar website www.gerdapeters.nl. Ook vormt zij samen met Sarina Brouwer (saxofoon) een duo. Verder heeft zij een privé leerlingenpraktijk in de Bollenstreek.

Saxofoniste Sarina Brouwer komt uit Alphen aan den Rijn. Ze deed de studie saxofoon in Amsterdam bij Ed Bogaard en Arno Bornkamp. Ze was laureaat bij het Tromp muziek concours en maakte op de sopraansax deel uit van het Escher Ensemble. Tegenwoordig speelt ze naast klassieke muziek ook jazz bij verschillende bands en in een vast combo. Naast solistische optredens is ze als saxofoniste werkzaam bij de Douane harmonie.

Saxofoniste Sarina Brouwer
De Agathakerk in Beverwijk.