De herderstocht is een wandeling voor jong en oud om het kerstkind in de stal te vinden.
De herderstocht is een wandeling voor jong en oud om het kerstkind in de stal te vinden. (Foto: Aangeleverd)

Herderstocht in Heemskerk

HEEMSKERK - Op 24 december wordt vanaf 18.30 uur een herderstocht georganiseerd in Heemskerk. Die is nieuw dit jaar op kerstavond. De herderstocht is een wandeling voor jong en oud om het kerstkind in de stal te vinden.

Op 24 december vanaf 18.30 uur

Onderweg is er al veel te beleven: er zijn Romeinse soldaten die je rondcommanderen, dwalende herders, zingende engelen en natuurlijk Jozef en Maria. En, het kind waarvoor nergens plaats is, behalve in een stal.De herderstocht is op kerstavond 24 december. Het begin is bij de Morgensterkerk in de Vrijburglaan in Heemskerk.

Begin is bij Morgensterkerk

Je kunt de wandeling starten tussen 18.30 en 19.00 uur. De tocht duurt ongeveer een half uur en eindigt in de stal van kinderboerderij Dierendorp. Op het pleintje van de kinderboerderij word je ontvangen met kerstverhalen, warme chocolademelk en ander lekkers. Daar is ook de gezamenlijke afsluiting met kerstliederen.

Organisatie

De herderstocht wordt georganiseerd door de Protestantse Gemeenten Beverwijk en Heemskerk in samenwerking met kinderboerderij Dierendorp. Het is voor iedereen, jong en oud. Kijk op Facebook onder 'HerderstochtBeverwijkHeemskerk' en op de websites www.pknbeverwijk.nl en www.pknheemskerk.nl.

De ezel in de kerststal...