Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Talenten 'AVROTROS klassiek presenteert!'

HEEMSKERK - De huidige deelnemers aan talenttraject 'AVROTROS Klassiek presenteert!' zijn klarinettiste Annemiek de Bruin, celliste Irene Kok en pianist Laurens de Man, samen het Chimaera Trio. Zij namen eind oktober in het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) hun debuutalbum op, dat deze maand verschijnt. Zondagmiddag 22 december komen ze naar ons dorp.

In Cirkel Heemskerk

Zondag 22 december is het trio eerst te gast in de Spiegelzaal van het Concertgebouw in Amsterdam (vanaf 10:00 uur te horen op NPO Radio 4). Nog diezelfde middag spelen ze om 14:00 uur live bij de Culturele Cirkel Heemskerk. Die is al een tijdje gehuisvest in de qua akoestiek fijne zaal in de Vrijburcht aan de Vrijburglaan.

Annemiek (26), Irene (29) en Laurens (26) leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam en vormen sindsdien een ensemble. Het trio won de publieksprijs van de Storioni Ensemblewedstrijd en de eerste prijs bij het Tristan Keuris Kamermuziekconcours. In hun afzonderlijke vakgebieden wonnen ze belangrijke prijzen op verschillende concoursen, zoals het Prinses Christina Concours. Het trio speelt naast bekende klarinettrio's van Bruch, Brahms en Rota, ook minder bekende werken, zoals een anonieme 14e eeuwse Engelse 'estampie' (een dans). Daarnaast brengt het ensemble eigen arrangementen voor hun speciale bezetting.

De kosten voor het concert zijn €12,00 en voor leden €10,00. Aanmelden voor dit bijzondere concert kan via decirkelheemskerk.nl, of op de dag zelf vanaf een uur voor de voorstelling aan de zaal. Met de Culturele Cirkel Pas (CC-pas) en het CJP (voor jongeren) krijgt u €2,- korting op de normale toegangsprijs.