Winnaar Nick Kolder van de stadsdichtersverkiezing (rechts), samen met wethouder Brigitte van den Berg.
Winnaar Nick Kolder van de stadsdichtersverkiezing (rechts), samen met wethouder Brigitte van den Berg. (Foto: Bert Giebels )

Nick Kolder nieuwe Stadsdichter Beverwijk

BEVERWIJK - De 27-jarige Nick Kolder is voor het komende jaar de nieuwe Stadsdichter van Beverwijk. Hij wedijverde met maar liefst zeventien andere dichters, variërend in de leeftijd van twintig tot tachtig jaar. Donderdag 12 december droegen zij in het overvolle café Camille hun inzendingen voor. Elke voordracht werd begeleid door geprojecteerde illustraties van de hand van Wies Tesselaar.

Het is de negentiende maal sinds 2002 dat de stichting kunst & Cultuur Beverwijk een stadsdichter benoemt. Tussen de inzenders hoorden enkele oude vertrouwde dichters, maar ook tal nieuwe gezichten doken op. De uitverkiezing van Nick Kolder verliep niet zonder slag of stoot tijdens het overleg van de vakkundige jury. De jonge dichter had aardig wat concurrentie te verduren van sterke eigentijdse poëzie van jonge vrouwelijke dichters. Hoewel de concurrentie moordend was, kon iedereen zich uiteindelijk vinden in de keuze voor Nick Kolder. De bekendmaking door wethouder Brigitte van den Berg werd dan ook met luid gejuich ontvangen.