Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Hing Ting Lai lijdt zeldzame nederlaag

BEVERWIJK/UTRECHT - Hing Ting Lai van de Beverwijkse schaakclub JuRo Unirek/De Wijker Toren heeft in de Nederlandse competitie een zeldzame nederlaag geleden. De Amsterdamse internationaal meester verloor van een op papier flink zwakkere tegenstander en zag zijn ploeg voor het eerst dit seizoen ook het onderspit delven. Outsider voor de titel Paul Keres 2 won in Utrecht voor eigen publiek met 5,5-2,5 en ging daardoor JuRo Unirek/De Wijker Toren voorbij dat nu derde staat. Koploper in poule B van de landelijke tweede klasse B is nog altijd het Alkmaarse De Waagtoren dat wel weer won.

Bij De Wijker Toren verloor Bastiaan Veldkamp na gewonnen te hebben gestaan. Thomas Broek en Bart-Piet Mulder stonden gelijk maar gingen er daarna geruisloos vanaf. Verder wist Richard Schelvis net niet te winnen (remise). Ook waren er remises voor Rick Duijker en Jimmy van Zutphen. Sjoerd Plukkel wist als enige bij JuRo Unirek/De Wijker Toren wel te winnen.

Dag later

Een dag later in de Belgische competitie herstelde Lai zich met een remise tegen grootmeester Twan Burg. Omdat zijn team uit Luik wel verloor, met 3-5, liepen de Europese aspiraties wel een deuk op.