Iemand iets moois toewensen? Hang eens wenskaart in de wensboom in Opmeer.
Iemand iets moois toewensen? Hang eens wenskaart in de wensboom in Opmeer. (Foto: archief Rodi Media)

Doe een wens in de wensboom op het Burgemeester de Leeuwplein

OPMEER - Op het Burgemeester de Leeuw vinden de inwoners van vrijdag 20 december tot en met zondag 22 december een Dickens-dorpje met een wensboom.

Vrijwilligers gaan, verkleed in Dickensstijl, op maandag 16 en dinsdag 17 december naar de scholen (vanaf groep 5) en de wijksteunpunten in de gemeente Opmeer om wenskaarten uit te delen. Iedereen kan daarop een wens invullen voor een ander of geef aan wie een kerstpakket verdient. De wenskaarten zijn verkrijgbaar in de meeste winkels in Opmeer en Spanbroek, het gemeentehuis en bibliotheek in Opmeer, Theresiahuis in De Weere, sportcentrum De Weyver en de Vergadelaar in Hoogwoud.

Ook kan men een wens inspreken ineen videoboodschap in de Promowagen op het Burgemeester de Leeuwplein. Denk bijvoorbeeld aan een etentje, bloemetje, uitstapje, lidmaatschap, klusje in huis, cursus of workshop.

Een wens indienen kan via wensboomopmeer@gmail.com.

Het Dickens-dorpje wordt vrijdag 20 december om 10.00 uur geopend. Belangstellenden kunnen op vrijdag en zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur een kerststukje maken. Graag opgeven via bovenstaand e-mailadres of bel 0226-355095. Iedereen is welkom op vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 11.00 uur tot 15.00 uur.

De wensboom-dagen worden zondag 22 december afgesloten met een optreden van ERATO om 14.00 uur.

Voor de Gabberweek van 15 tot en met 21 februari volgend jaar zijn nog vrijwilligers nodig. Wie wil helpen kan bovenstaand telefoonnummer bellen.