Het mooi gedekte tafel nodigt uit tot gezellig gezamenlijk eten.
Het mooi gedekte tafel nodigt uit tot gezellig gezamenlijk eten. (Foto: Shutterstock)

Uit eten met de feestdagen

REGIO - Hoewel het bijna sinterklaasavond is, is het wellicht een idee om alvast na te denken over de kerstdagen. Gaan we zelf een prachtdiner samenstellen of lekker uit eten?

Hoe kerst ook gevierd wordt, het is een feest van warmte, gezelligheid en overvloed. De winkelstraten worden versierd met verlichte sterren en bollen en met dennengroen. Overal kan je kerstbomen kopen. Voor de ramen van de huizen zie je gekleurde lichtsnoeren en sterren. Hoe korter de dagen worden, des te meer lichtjes worden aangestoken. Er worden feestelijke maaltijden bereid en men trekt mooie kleren aan.

Kerstdiner

Het is gebruikelijk om Kerstmis met je familie te vieren. Voor sommige mensen ligt het hoogtepunt van de kerstviering op kerstavond, voor anderen op eerste en tweede kerstdag. Tegenwoordig gaat men steeds meer lekker uit eten. Dan hoeft men zelf niet uren in de keuken te staan om vervolgens de rest van de avond uren bezig te zijn met het opruimen van de rommel die de gasten achterlaten. Veel restaurants in de omgeving spelen hierop in, met heerlijke menu's tegen scherpe prijzen. Zo zal men onder meer veel wild op de kaart tegenkomen en zal de champagne heerlijk smaken. Informeer snel bij de eetgelegenheden naar de kerstmenu's en de speciale arrangementen!

Zelf aan de slag

Organiseer een borrel thuis of geef een brunch. Nodig je normaal gesproken mensen bij je thuis uit voor een luxe diner? En sta je dan dagen in de keuken, omdat je zo graag een zes-gangen-menu presenteert? Pak het eens anders aan dan anders. Geef een Wine & Dine Party. Bestel een paar goede wijnen bij de slijterij. Laat je adviseren. Welke wijn past het beste bij de hapjes die je gaat serveren? Maak het je gemakkelijk en zoek mooie hapjes uit bij de traiteur of slager. Uiteraard kan je ook vragen of iedereen een hapje en een fles wijn meeneemt.

Of ga samen gourmetten met vrienden en familie. Een klassieker. Vooral kinderen vinden het vaak leuk om hun eten te bereiden in hun eigen pannetje. Bestel een mooie gourmetschaal bij de slager. Je kunt natuurlijk ook gaan voor een visschotel van de visboer, of een combinatie van vlees- en vis. Snijd de groenten zoals paprika, champignons en uien extra klein zodat ze makkelijk in een pannetje passen. Ook het toetje bereiden in een pannetje? Zet dan pannenkoekenbeslag en stukjes fruit neer. Succes verzekerd!

Niet zo een fan van 's avonds nog de deur uit moeten en nodig je liever vrienden en familie thuis uit? Organiseer dan een leuke brunch. Zorg voor een mooi gedekte tafel en zet diverse schalen met salades en een grote pan soep neer. Zet voor de kinderen alvast een schaal neer met belegde broodjes en sluit af met een heerlijk toetje voor bij de koffie.