Een kunstwerk van Jaap Grootes.
Een kunstwerk van Jaap Grootes. (Foto: aangeleverd)

Bezoek vele kunstenaars tijdens Kunstroute

OPMEER - Werkgroep Kunstroute Opmeer houdt zaterdag 29 en zondag 30 juni voor de dertiende keer de jaarlijks terugkerende Kunstroute Opmeer e.o. plaats. Een gezellig, verrassend en veelzijdig evenement. Thuis bij de kunstenaar of in het atelier of op een gezamenlijke locatie.

Kunstenaars uit Hoogwoud, Opmeer, Spanbroek en Zandwerven zetten hun deuren open om hun werk te laten bewonderen. Belangstellenden kunnen terecht bij 37 kunstenaars op 22 locaties. Deze zijn te herkennen door de prachtig gekleurde vlag.

Op locaties tonen lokale kunstenaars hun creaties of er zijn er ook die uit andere plaatsen 'te gast' zijn. Ze zijn hobby-, of beroepsmatig actief, maar kwaliteit is wel het uitgangspunt. Denk hierbij aan schilderijen, in olieverf, acryl en aquarel, tekeningen/zentangles, pastels, luciferkunst, fotografie, sieraden, iconen, stripboeken, houtdraaiwerk, hout graveren en branden, maar ook beelden van keramiek, brons en papier-maché. De jongste deelnemer is Thijs Jonker uit Spanbroek. Hij laat zijn stripboek-tekeningen zien. Maar ook de kinderen van de naschoolse opvang uit Hoogwoud maakten mooie kunstwerkjes. Alle locaties zijn zeker de moeite waard om een kijkje te gaan nemen.

Route

Bezoekers kunnen dit weekend een prachtige route volgen met bijvoorbeeld de fiets. De deelnemers zijn te vinden op www.expositiekringopmeer.nl. Hier staat tevens een korte beschrijving en een afbeelding van een kunstwerk met de locatie waar ze te vinden zijn. De routekaart staat daar ook vermeld.

Iedereen is welkom van 12.00 tot 17.00 uur, zowel op zaterdag als op zondag.