Kom ook naar Wieringerwerf op Wielen. Een dagje uit voor het hele gezin.
Kom ook naar Wieringerwerf op Wielen. Een dagje uit voor het hele gezin. (Foto: aangeleverd)

Wieringerwerf op Wielen in nieuw jasje

WIERINGERWERF - Het traditionele festival voor klassieke auto's en motoren, Wieringerwerf op Wielen, vindt zondag 30 juni weer plaats. Dit keer in een ander jasje wat betreft de klassieke auto's.

De organisatie besloot in overleg met de gemeente de locatie te verplaatsen van de Terpstraat naar het gazon van het Lelypark/ Ovingestraat en de Cultuurschuur. Dit in verband met toenemende parkeerdruk van de winkels die tijdens het evenement geopend zijn.

Voor de rest blijft alles bij het oude en het thema is dit jaar: karten. In samenwerking met Streetkarting wordt er een kartbaan gerealiseerd op het Omtaplein voor de jeugd van 11 tot 16 jaar en voor volwassenen vanaf 18 jaar die tegen betaling een bepaalde tijd mogen karten en een poging wagen om de nieuwe Max Verstappen te worden.

Belangstellenden zien veel aan rollend materiaal en als hoogtepunt de traditionele ride out die exact vertrekt om 12.00 uur vanaf de Brinkweg/Cultuurschuur.

Belangrijk voor het publiek om de beste plek te bemachtigen om en rond de Cultuurschuur/Ovingestraat, om de start van de stoet gade te slaan.

Voor de liefhebbers van een drankje en hapje en mooie muziek, zij kunnen terecht op het horecaplein op de Brinkweg met fantastische live muziek en diverse eettentjes met ander meer kip van de grill, hamburgers, broodjes shoarma en beenham.

De band Rock&Loll treedt op bij De Cultuurschuur. En in en om de Cultuurschuur staan verschillende standjes, met onder andere een retro koffietentje, daarnaast zijn verse aardbeien met slagroom te verkrijgen en vers gerookte paling. De kraam met miniatuurauto's heeft daar ook een plek.

Een prachtige dag voor deelnemers en publiek, mede mogelijk gemaakt door trouwe sponsors.