Tijdens het Zomerfestijn in Wervershoof kan men genieten van de vele activiteiten.
Tijdens het Zomerfestijn in Wervershoof kan men genieten van de vele activiteiten. (Foto: aangeleverd)

Een dagje uit naar het Zomerfestijn

WERVERSHOOF - Na het succes van vorig jaar gaat het Zomerfestijn op 30 juni op herhaling. Nu nog ruimer opgezet; vanaf Molen de Hoop tot aan het Kerkelaantje is er volop gezelligheid in het dorp. Meerdere winkeliers openen hun deuren op deze zomerse zondag.

De winkeliers, horeca en de vrijwilligers van Molen de Hoop, slaan dit jaar de handen ineen om dit evenement nog groter en mooier te maken. Tussen 11.00 en 17.00 vindt een grote markt plaats en volop activiteiten voor jong en oud. Van de molen, via de Hoek en het Raadhuisplein langs de Dorpsstraat tot aan het Kerkelaantje.

Slenter langs de vele kramen, neem een kijkje in een echte brandweerauto, ga spijkerbroekhangen, koop verse aardbeien, vang vissen of ga behangen bij de behangwinkel. Strijk neer op een zonnig terras voor een hapje en een drankje, terwijl de kinderen zich vermaken in de attracties op het Raadhuisplein.

Bewoners die langs de route wonen, kunnen op de stoep hun overbodige huisraad verkopen. Bij Molen de Hoop, aan het Zijdwerk, staan kramen met onder andere sieraden, breiwerk met spinnenwiel, betonnen tuinbeelden, bestekkunst en keramiek, bloemenkunst en lijsten en decoraties van knopen zoals lampenkappen en schilderijtjes.

Ontdek de borduurmachine om logo's en teksten op kleding, handdoeken of slabbetjes te borduren en een vliegsimulator van Modelvliegclub Pegasus. Of neem deel aan een schilderworkshop. Ook gidsen zijn aanwezig voor een interessante rondleiding door de molen. Of skelteren en ringsteken op het parkeerterrein van De Moel, het maken van anti-wespen parasolletjes, poffertjes bakken en springen op het springkussen. In de Vang en op het terras kunnen bezoekers terecht voor een kop koffie met taart of een drankje.