Een vol podium bij de dorpsveiling.
Een vol podium bij de dorpsveiling. (Foto: aangeleverd)

Hoge opbrengst dorpsveiling

NIBBIXWOUD - De dorpsveiling in Nibbixwoud op 26 oktober was wederom een groot succes. In de bomvolle zaal van De Dres gingen de voor velen bekende afslagers uit Wervershoof weer slagvaardig om met de vele aangeboden kavels.

Het comité had een catalogus samengesteld met de 446 koopjes opgehaald uit het dorp zelf, onder meer pakketten met kaas, wijn, kratten bier en taarten.

De vele verenigingen die meedelen in de opbrengst brachten vele kavels aan: een VIP behandeling bij toneelgroep Cunera, klaverjassen bij de voetbal, VIP kaarten voor het bijwonen van een wedstrijd bij het Nederlands dames handbalteam. Deze brachten veel geld op.

Enkele voorbeelden:

een Spaanse fiësta in de kerktuin van de Cunera kerk voort tien personen bracht 1.160 euro op;

het bijwonen van een toneelstuk met Lenie Hoogland, Koos Wenker en Gerard Berkhout in de huiskamer van Koos en Gea Wenker voor twintig personen bracht maar liefst 2.140 euro op;

de uitschieter was een geheel verzorgde walking dinner met afterparty voor veertig personen, georganiseerd door Planmasters, Ted Culinair en Spruit witlofkwekerij, bracht het hoge bedrag van 6.020 euro op;

als laatste konden de nog vele aanwezigen bieden op koopje 446: wie wordt de 'Heer' of 'Vrouw' van Nibbixwoud voor het jaar 2020. De afslager begon met 200 euro. Na een hevige strijd op deze kavel kan Koos Spruit zich 'Heer van Nibbixwoud' noemen voor 620 euro.

Zijn eerste taak als 'Heer' was het bekend maken van het netto eindbedrag: 65.750 euro. En dat deed hij op de Koos Spruit bekende manier. Een fantastische opbrengst waar veel verenigingen uit het dorp blij mee zijn.