Moeder en biggetjes.
Moeder en biggetjes. (Foto: aangeleverd)

Stoof erover bij Scharrelboerderij

WOGNUM - Op Scharrelboerderij Wadwaai is het zaterdag 9 november 'Stoof erover'. De deuren staan tussen 10.00 en 13.00 uur om rond te kijken bij de dieren.

De herfst begon met dikke regenbuien. Dat brengt een eigen sfeer met zich mee. Van oudsher is het de tijd voor heerlijke stoofpotjes. Genieten als de regen tegen de ramen klettert en mensen zich warmen aan zo'n heerlijk gerecht. Op de Scharrelboerderij lopen kalfjes, varkens of lammetjes rond. Om de smaak te pakken te krijgen, wordt 'Stoof erover' georganiseerd.

Stoven is eigenlijk hetzelfde als smoren, maar dan met meer vocht. Eerst vlees aanbraden en dan rustig dat verder gaar laten worden in een gesloten pan, op een laag tot matig vuur in bouillon, wijn, cider of bier met groenten en kruiden. Tijdens de stooftijd wordt het vlees tegen de kook aan gehouden, waardoor het extra zacht en smakelijk wordt.'

Moeder Antonia moet begin november bevallen en haar kroost is te bewonderen in de stal. Via Facebook is de kraamtijd te volgen.

Vrije omgeving

De dieren leven op de boerderij in een zo vrij mogelijke omgeving. De Scharrelboerderij is te vinden aan Wadway 10 in Wognum.

Kom gerust een kijkje nemen.

Bezoek www.scharrelboerderij-wadwaai.nl of Facebook.